Ruuhijärven nuorisoseura ry

Ruuhijärven kyläyhdistys ja nuorisoseura yhdistyivät vuonna 2013. Yhdistymisen jälkeen Ruuhijärven nuorisoseura toimii kylän virallisena edustajana kylää koskevissa asioissa.

Nastolan vanhin nuorisoseura perustettiin Ruuhijärvelle 11.3.1906 kokouksessa, jossa opettaja K.P.Anttonen selosti noin 30 osanottajalle nuorisoseura-aatetta, niin vauhdikkaasti, että saman tien päätettiin rakentaa oma talo ja pitää helluntaina arpajaiset rahavarojen kartuttamiseksi. Tämän jälkeen valittiin väliaikainen johtokunta hankkimaan säännöille vahvistusta ja kutsumaan koolle varsinainen perustava kokous. Väliaikaiselle johtokunnalle annettiin myös huoleksi ostaa talo seuralle. Talo kauppaa hierottiin monen isännän kanssa kunnes J.Huovilalta päätettiin ostaa huone.

Nuorisoseuran säännöt allekirjoitettiin 10. huhtikuuta 1907. Nuorisoseura oli epäkirkollinen liike, sillä sen huvit pidettiin kernaasti juhlapyhinä, vastoin papiston kantaa. Toisaalta nuorisoseura oli myös puhtaasti, epäpoliittinen sillä kaikkien työväenyhdistyksien pyynnöt vuokrata tiloja torjuttiin jyrkästi. Seurassa pyrittiin kasvattamaan jäsenistä toiset huomioon ottavia yhteiskuntakelpoisia kansalaisia. Innostus laantui välillä, niin että jäseniä oli vuonna 1910 32 henkeä.

Seurantalo tuhoutui tulipalossa 70-luvun puolivälissä. Uutta taloa alettiin rakentamaan talkoilla jotka olivat valtava voimannäyttö kyläläisiltä. Tukki- ja sahaustalkoot puutavaran saamiseksi pidettiin 1977 ja talon varsinaiseen rakentamiseen päästiin 1978.Uuden seurantalon avajaiset tanssittiin maaliskuussa 1979.

Nuorisoseuran 100-vuotisjuhlat pidettiin 17.11.2007. Nykyisin seurantalolla pidetään monenlaisia tapahtumia. Jolla pidetään yllä kylän yhteishenkeä ja kerätään varoja talon ylläpitämiseksi. Seurakunnan kerho toimii seurantalon tiloissa sekä viikoittain on sählyvuoroja niin aikuisille kuin lapsillekin.

Seurantalolla toimii baari jonka tuotto menee suoraan seurantalon ylläpitoon. Nuorisoseura järjestää pitkin vuotta monia yhteisiä tapahtumia joista ehkä isoin on Ruuhijärvi Rockabilly Festival, joka pidetään heinäkuussa. Nuorisoseura vuokraa tilojaan myös yksityistilaisuuksia varten. Tämän hetken jäsenmäärä on noin 50 henkeä joista osa on tiiviisti mukana seuran toiminnassa ja osa ns. kannatusjäseniä.

Lisätiedot : Nuorisoseuran puheenjohtaja Marja-Liisa Nirkko 0400-941656