Kylän esittely

Ruuhijärvi on tunnettu upeasta luonnostaan

Ruuhijärvi on tunnettu upeasta luonnostaan

Ruuhijärvi on noin 350 asukkaan idyllinen kylä Nastolan pohjoispuolella. Ruuhijärven kylä sijaitsee kauniissa maalaismaisemissa hyvien kulkuyhteyksien varrella. Kylä sijaitsee 1,5 tunnin ajomatkan päässä Helsingistä sekä puolen tunnin ajomatkan päässä Lahden ja Heinolan kaupungeista. Nastolan kirkonkylälle ajaa 15 minuutissa. Kylällä toimii monia yrityksiä, sekä yhdistyksiä. Kalastuslupien myyntipisteet löydät täältä.

Ruuhijärveltä on lyhyet etäisyydet monipuolista harrastustoimintaa tarjoaville Vierumäen ja Pajulahden urheiluopistoille. Kummatkin urheiluopistot sijaitsevat noin 10 kilometrin etäisyydellä Ruuhijärven kylän keskustasta.

Ruuhijärven kylälle on ominaista perinteiset maalaismaisemat sekä vesistöjen läheisyys. Sekä Ruuhijärvi että Salajärvi muodostavatkin suuren osan kylän pinta-alasta. Myös Oksjärvi sijoittuu Ruuhijärven kylän alueelle.

Ruuhijärvellä toimi pitkään vanha kyläkoulu, mutta valitettavan tulipalon seurauksena sen toiminta lakkautettiin. Nykyisin lapset käyvät koulua Nastolan kirkonkylällä.